Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De träffade människan bakom datorskärmen

/
  • träffas i verkligheten. Kent Björk, Annelie Wahlström och Lil Andersson tog chansen att träffa nytt folk på bryggan. Kent och Annelie är vana Facebook-användare men inte Lil. Hon fick höra talas om tillställningen via Annelie och hon bestämde sig då för att följa med.
  • initiativtagare. Leif Grytenius älskar att få folk att mötas och därför tog han initiativet till Gävles första träff för Facebookare.

Att stifta nya bekantskaper på nätet har blivit allt vanligare. Men hur blir det när människorna bakom datorskärmarna träffas i verkligheten? I går kväll var det upp till bevis.

Annons

Närmare 20 personer träffades i går på en after work på Gefle Brygga. Somliga kände varandra, andra inte. Syftet med träffen var att lära känna nya människor i verkligheten eller som det heter på internetspråk - IRL, och inte bara via det sociala nätverket Facebook.

– Det är fräckt att samla olika människor på det här sättet. Jag brinner för att skapa möten, säger Gävlebon Leif Grytenius, som tog initiativet till gårdagens träff.

Idén fick han när han hörde talas om att man i andra städer hade ordnat lunchträffar så att Facebook-medlemmar kunde träffas öga mot öga i stället för att bara sitta vid datorn.

Gårdagens after work blev den första i Gävle och den verkade gå hem bland besökarna.

– Det är skitkul! Alla människorna som är här skulle jag aldrig ha träffat annars, säger Peder Andersson.

Även Annelie Wahlström var väldigt nöjd med kvällen.

– Det är sällan man får kontakt med människor som inte är som jag och då blir det nästan som att världen öppnar sig, säger Annelie och gestikulerar stort med händerna.

Redan planerar initiativtagaren Leif Grytenius för fler träffar. Och precis som under gårdagen kommer då samma regler att gälla: alla är välkomna, Facebook-medlem eller inte.

Mer läsning

Annons