Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De utmanar Gästrik Konst

/
  • KONKURRERAR. Ateljéföreningen Tredje tvärgatan med vänner vill också vara med under påskhelgens konstrundor. De lockar med att ha konst som finns på gångavstånd.

Alla vill ha en del av konst­runde­kakan. I år ger Gävlekonstnärerna kring Tredje tvärgatan på Brynäs Gästrik Konst konkurrens.

Lockbete: Konst som finns på gångavstånd.

Annons

Ateljéföreningen Tredje tvärgatan tycker att konstintresserade inte ska behöva ha bil och åka västerut, till Gästrik Konst, eller söderut till Konst på väg för att se konst under påskhelgen.

– Tanken är att man kan vara ute och promenera och att konsten ska finnas bara om hörnet, säger Lisbeth Sjölin, en av de utställande konstnärerna.

Runt 20 ställer ut

Ett tjugotal konstnärer totalt kommer att ställa ut i det gamla industriområdet vid Tredje tvärgatan på Brynäs. Inte bara konstnärer som är verksamma i föreningen, utan även inbjudna konstnärer från andra områden i Gävle. Måleri, grafik, keramik och skulptur med mera visas.

Slår också upp ateljéerna

En rolig grej med konstrundor, som skiljer från vanliga galleribesök, är att besökaren får en chans att kika in i ateljéer. Så också på Tredje tvärgatan, där konstnärerna slår upp portarna till sina ateljéer.

Men försvinner inte idén om konstrundan som utflykt? Eller tänker ni att Sandvikenborna kan åka till Gävle?

– De är välkomna, men vi riktar in oss på Gävle och det är här vi har affischerat.

Konst på gångavstånd har öppet påskafton och påskdagen.

Mer läsning

Annons