Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De välkomnades in i dansens värld

/
  • SUGNA PÅ DANS. Klara Faust och Hanna Sjöström, 6 år, blev smittade av dansglädjen och tog några steg på väg ut ur gymnastiksalen.
  • provade. Farhan Yousef Mohammed klev fram som en av de frivilliga att prova några danssteg, men var kanske inte helt säker på att han vågade.
  • FASCINERADE. Det svängde verkligen om tävlingsdansarna Valentina Rudenok och David Olsson. Evelina Larsson och Elsa Papantoni i 2C studerade paret noggrant.

Dansparet som virvlar fram i Ulvsäterskolans gympasal fångar blicken hos flera av barnen. Sexåriga Klara Faust blir inspirerad och tar några danssteg på vägen ut.

– Det är kul och jag kanske ska gå på dansskola. Jag vill dansa cha cha, säger hon.

Annons

Ulvsäterskolan i Gävle har en profil som omfattar hälsa, natur och kultur. Sedan terminsstarten har skolan på olika sätt arbetat med hälsa som tema. Varje dag går alla elever en liten skogsslinga och under hösten har alla klasser regelbundet testat ”Röris”, ett motionsprogram till musik för skolbarn.

På onsdagen kom dansarna David Olsson och Valentina Rudenok från Gävle Danssportklubb till Sätraskolan för att visa upp några latinamerikanska danser och lära ut några steg.

Barnen fick testa själva

– För att barnen ska få se och få inspiration till nya saker man kan göra, säger rektor Eva Jonsson.

Efter ett par fartfyllda uppvisningsnummer fick de barn som ville testa att följa dansarnas instruktioner.

– Alla killar tar vänster fot fram, och alla tjejer höger fot bak, instruerar David Olsson, allt medan hundratalet barn tittar på.

Robin Johansson, 6 år, studerar honom koncentrerat och följer efter.

– Jag tycker om att dansa, nere på skolan brukar jag ha show och dansa breakdance, säger han.

Nästa vecka ska alla skolans elever få prova på afrikansk dans.

Mer läsning

Annons