Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill bli ny kultur- och fritidschef

/

16 personer vill bli kultur- och fritidschef i Gävle kommun. Bland dem finns nuvarande informationschefen Anna Östman och Ninni Berggren Magnusson och Johan Öholm som redan jobbar inom Kultur och Fritid.

Annons

Gävles nuvarande kultur- och fritidschef Mats Öström fyller 65 i år och hans chefsförordnande går ut 27 september. Kommunen har, med hjälp av företaget Manpower, inlett processen med att rekrytera Öströms efterträdare. Tiden för att lämna in intresseanmälningar gick ut 17 juni och kommunen har nu fått in listan på de sexton personer som har anmält intresse för tjänsten.

– Men än så länge är det bara en rålista och jag kan inte säga något om kandidaterna eller göra någon värdering, säger kommunchef Göran Arnell som ansvarar för rekryteringen.

På listan finns flera personer som i dag är chefer på olika nivåer inom kommunen, bland andra kommunens just nu föräldralediga informationschef Anna Östman.

Här finns även några som i dag jobbar som chefer på kultur- och fritidsförvaltningen under Mats Öström, som Johan Öholm, fritidschef och Ninni Berggren Magnusson, chef på avdelningen för kultur- och föreningsstöd. Berggren Magnussons motsvarighet i Karlstad kommun, Kajsa Ravin, har också sökt.

Även Christian Blackmon, chef på migrationsverkets asylprövningsenhet i Gävle, har sökt jobbet.

Av de sökande är bara tre kvinnor och resten män. Totalt kommer sju av de sökande från Gävle, medan resten kommer från andra orter.

– Rekryteringsföretaget gör nu en genomgång av kandidaterna och ska presentera de som stämmer med vår profil. Sedan träffar vi dem i början av augusti och gör de avgörande intervjuerna, säger Göran Arnell.

Hans bedömning är att man knappast kan ha en ny kultur- och fritidschef klar i tid till att börja 27 september.

– De flesta jobb är det ju tre månaders uppsägningstid på, så det blir säkert ett glapp däremellan.

Mer läsning

Annons