Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill ersätta Knapp

/
  • Ann-Margret Knapp (S), Hudiksvall, landstingsråd och landstingsstyrelsens ordförande. Ansvarsområden: Finans-, strategi- och personalfrågor.

Tommy Berger, Eva Tjärnström eller Barry Gustafsson. Någon av dem kan ersätta Ann-Margret Knapp (S) som finanslandstingsråd efter nästa val. Knapp kommer inte att kandidera.

Annons

– Jag vill ha fritid och spontant kunna umgås med mina barnbarn, säger hon.

63-åriga Ann-Margret Knapp har funnits i den politiska hetluften länge. Vid utgången av innevarande mandatperiod kan hon se tillbaka på tolv år som landstingsråd. Innan dess hade hon kommunalrådsposten i Hudiksvall i två och ett halvt år.

 

– Jag har inte tröttnat att arbeta politiskt, men efter drygt 14 år på ledande positioner vill jag ha några friska år då jag framförallt kan ägna mig åt barnbarnen. Min dotter bor i Dubai och snart kommer mitt tredje barnbarn. Jag vill kunna hälsa på där oftare än två gånger per år.

, men inte längre. Kontrasten mellan heltidspolitik och pensionärsliv lär bli tydlig.

– Jag måste gå på i hundra knyck ända i mål. Det är svårt att förbereda sig på hur det blir. Jag stannar gärna kvar i politiken, men med något uppdrag som är mindre krävande, säger hon.

På frågan vad Knapp är mest stolt över hittills under sin karriär är svaret svävande.

– Det är svårt att landa i någon speciell händelse, säger hon.

 

nämner hon dåligt tålamod. Samtidigt har benägenheten att tänka i nya banor varit nödvändig i vissa lägen, inte minst när majoriteterna varit bräckliga.

– Det politiska kaoset har stört mig väldigt mycket. Jag tycker att riksdag och regering måste se över det politiska demokratisystemet, när det kan skilja ett enda mandat mellan opposition och majoritet. Och när minsta partiet kan få största makten.

 

till Knapp inför nästa mandatperiod är redan nominerade: Nuvarande hälso- och sjukvårdslandstingsrådet Tommy Berger, Söderhamns kommunalråd Eva Tjärnström och Folktandvårdens styrelseordförande Barry Gustafsson.

– Det är bra kandidater alla tre, säger Ann-Margret Knapp.

På fredag offentliggörs valberedningens rangordning och ärendet ska sedan upp på valkonferensen i november.

 

 

 

 

 

Mer läsning

Annons