Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deras idéer gav dem en resa till New York

/
  • va vann vi? Lyckan är stor när lag Digital minds röstas fram som segrare efter 24 timmars febrilt idéarbete. Trötta men lyckliga tog de emot priset – en resa till New York. Från vänster: Jonas Tesfay, Katarina Lidblom, Oskar Persson, Christoffer Tang och Peter Östergren.

Efter ett helt dygn i skolan utan sömn och med febrilt idéarbete är det de här högskolestudenterna som vinner en resa till New York.

– Alla är så trötta. Vi har inte fattat det än, säger laget Digital minds direkt efter tillkännagivandet.

Annons

Fem lag högskolestudenter, på uppdrag från fem företag, arbetade under ett dygn instängda i skolan med att komma på de mest spännande idéerna.

Vinnarlaget arbetade med företaget Digital minds och fick i uppdrag att integrera ny teknik i en teknikkonferens som företaget redan håller varje år i Konserthuset.

– Vi kom på en helhetslösning, med många olika sätt att underhålla och locka dit deltagare. Bland annat har företaget också en teknikkonferens i New Castle. En av våra idéer är att ha konferenserna samtidigt och livesända direkt mellan dem, säger Christoffer Tang.

Flera i laget har inte sovit någonting på hela natten. Den som har sovit längst fick 1,5 timmes vila. Men de har inte bråkat, intygar de.

– Det har fungerat väldigt bra mellan oss, vi har jobbat hela vägen tillsammans.

Skypekonferens

Även om deltagarna inte fick veta sin uppgift i förväg lyckades laget förebereda sig på andra sätt.

– Vi hade en skypekonferens dagen innan där vi gick igenom hur vi skulle lägga upp arbetet. Det tror jag kan ha gett oss fördel, säger Christoffer Tang.

Efter prisutdelningen delas det ut kramar och fotograferas. För vinnarlaget lockar sängen hemma mer än någonting annat. Men sen, efter att ha återhämtat sig, är det kanske dags att börja packa resväskan?

Mer läsning

Annons