Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det är beklagligt för flickan”

En patient ska inte behöva skickas fram och tillbaka mellan olika vårdinstanser anser Hannah-Karin Linck (C), landstingsråd.

Annons

– Det som har hänt är inte bra. Jag tycker att det är beklagligt för flickan och hennes familj, säger hon.

Hannah-Karin Linck vill inte uttala sig om det här enskilda fallet, eftersom hon inte är insatt i detaljerna.

– Men det är klart att jag som politiker måste reagera när sådant här händer. Vi har gett i uppdrag till landtingsdirektör Svante Lönnbark att se över ärendet, säger hon.

Hanna Höghielm, chef för länets akutmottagningar tycker att det hänt är tråkigt.

– Kanske är det så i det här fallet att saker kunde ha skötts smidigare. Men det är svårt för mig att uttala mig, då jag inte har information om det här enskilda fallet. Jag kommer att se över vad som har hänt och titta över rutinerna tillsammans med verksamhetschefen för ortopedin, säger hon.

Ibland händer det att patienter bollas fram och tillbaka mellan akuten och primärvården, för att de har tagit fel väg in i vården.

– I första hand ska du alltid börja med att ringa till sjukvårdsupplysningen och söka hjälp först hos en hälsocentral. För problemet uppstår om en patient söker hjälp på akuten och i stället först skulle ha kontaktat vårdcentralen. Vi måste se över våra rutiner så att vi kan hantera de avvikande fallen på ett smidigt sätt, de som har tagit fel väg in i vården, säger hon.

Mer läsning

Annons