Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det här kan bli hundarnas egen ö

/
  • ny rastplats? Hundägare Iréne Jernström efterlyser en social mötesplats för hunder  i Stadsträdgården.Foto: Håkan Selén

Inrätta en social mötesplats för hundar i Stadsträdgården. Det tycker hundägaren Iréne Jernström som har lämnat in ett medborgarförslag till kommunen.

Annons

Förslaget går ut på att den största av öarna mitt emot Silvanum och Strömvallen i Gavleån ska bli en hundö. Där ska våra fyrfota vänner kunna springa fritt och umgås med andra hundar på ett naturligt sätt utan att vara så styrda av människor.

– Det är inte så himla kul för hundarna att stå i ett snöre när hundägarna träffas, säger Iréne Jernström som själv brukar ta med sig sin make och sin tvååriga borderterrier på promenader i Stadsträdgården.

Därför tänker hon sig att de tre broar som går till ön kan förses med grindar. Vattnet runt ön blir en natrulig barriär som gör att hundarna inte smiter iväg. På så sätt behöver inte andra djur och människor bli störda. Idén har hon ”stulit” från de hundöar som finns i Drottningholmsparken i Stockholm.

– Det är så sällan några personer på den här ön. Jag har pratat med andra som också tycker att det är en bra idé, säger Iréne Jernström som nu hoppas att politikerna i kommunfullmäktige diskuterar hennes medborgarförslag och tycker att idén är bra.

Mer läsning

Annons