Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DNA fällde rånare efter fyra år

/

Nästan fyra år efter rånet mot bingohallen i Gävle har rånaren nu dömts till ett års fängelse. Han åkte fast tack vare blod från honom som fanns i bingolokalen. Tre år senare DNA-testades han i en annan brottsutredning och polisen fick träff på DNA-provet från bingorånet.

Annons

En kväll i november 2005 klev en man in i Gefle IF:s bingolokal i Gävle. I lokalen fanns tre anställda och omkring 15 spelande. Personalen hade lagt märke till den ovårdade mannen som tittat in i lokalen flera gånger de senaste timmarna.

Nu tog han fram en kniv och hotade en av de anställda som tvingades ge honom 3 000 kronor. Sedan försvann han från platsen. En nu 30-årig Gävlebo var tidigt misstänkt i utredningen, men det fanns inga bevis som band honom till brottet.

Men i samband med en brottsutredning i ett annat län topsades 30-åringen av polisen där. Hans DNA samkördes med registret över okända DNA-profiler från brottsplatser och nu fick polisen träff. 30-åringens DNA var detsamma som i blodet som polisen hittade vid bingohallen.

Nu döms han till ett års fängelse för rånet och för olovlig körning, drograttfylleri och narkotikabrott.

Bingovärdinnan han hotade med kniv tilldöms 10 000 kronor i kränkningsersättning.

Mer läsning

Annons