Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsolycka i Hedesunda

/
  • Några bybor hade redan på söndagsförmiddagen lämnat blommor längs vägen där olyckan inträffade.
  • I omkring 100 till 150 meter färdades bilen i diket, längs med vägen, och körde tvärs över flera små buskar och träd innan den voltade.

En 24-årig man avled och tre personer skadades allvarligt vid en trafikolycka söder om Hedesunda natten mot söndagen. Alla de fyra personerna hade kastats ur bilen efter att bilen farit av vägen och voltat.

Annons

Det var strax efter klockan ett natten mot söndagen som en bil kom körande i hög fart på länsväg 507 i riktning från Ön mot Hedesunda. Bilen hamnade förmodligen ned i diket i en skarp högerkurva och fortsatte ungefär 100 meter innan den voltade.
– Det finns inga bromsspår eller andra tecken på att man försökt bromsa, allt tyder på att man bara gått rakt fram ned i diket. Där har man sedan åkt 100–150 meter längs med diket fram till en liten väg mellan åkern och vägen. Där har bilen voltat, berättar polisens yttre befäl Johan Månsson.Samtliga fyra personer i bilen slungades ur bilen och hittades där av polis och räddningstjänst. Den 24-årige föraren från Hedesunda har avlidit av sina skador medan en 44-årig man, också han från Hedesunda, har förts till Akademiska sjukhuset i Uppsala med allvarliga skador.
En 21-årig man från Sandviken och en 36-årig kvinna från Hedesunda är förda till Gävle Sjukhus, också de är allvarligt skadade. 44-åringen och kvinnan är ett par och båda två ska ha flera barn.På lördagskvällen hade det varit dans på Ön i Hedesunda och polisen misstänker att det var där de olycksdrabbade hade varit.
Polisen misstänker rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik och har tagit bilen i förvar. I dag kommer man att ägna sig åt förhör med vittnen för att ta reda på mera om vad som hände. Polisen vill också gärna komma i kontakt med vittnen till olyckan.
– Framför allt är det vad som hände precis innan olyckan och under färden från ön till olycksplatsen som vi vill veta mera om, säger Månsson.

Mer läsning

Annons