Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömd skytt hotade med avrättning på restaurang

En krögare på Brynäs krävdes på 200 000 kronor av två 20-åriga män. Om han gick till polisen hotade den ene av dem med att avrätta allihop.
Nu åtalas 20-åringarna för utpressningsförsöket.

Annons

En lördagskväll i slutet av juni gick de båda 20-åringarna in på restaurangen på Brynäs. Kraftigt berusad gick en av dem fram till krögaren och krävde att få 200 000 kronor, senast dagen efter. För att förstärka dödshoten han uttalade ska han ha slagit en flaska i bordet, och sedan ha tagit strypgrepp på krögaren.

Krögaren fick knytnävsslag

20-åringens jämnårige kompis, sedan tidigare dömd för skottlossning på Brynäs, gav sig in i bråket. Han ska ha hotat med att avrätta allihop i restaurangen om han inte fick pengar eller om krögaren gick till polisen. Han drog även upp tröjan och visade upp ett föremål nedstoppat i byxlinningen, som liknade en pistol.

Krögaren fick ett antal knytnävsslag av den förste 20-åringen, innan en gäst gick emellan. Gästen lyckades övermanna gärningsmannen, som sedan greps på plats av polisen.

Den andre 20-åringen lyckades fly, men greps i stället några timmar senare vid Sjömanskyrkan. Där ska han ha gett sig på en man med dödshot och rasistiska uttalanden. Han ska ha vevat med armarna och då slagit till mannens kompis, som gick emellan.

De båda 20-åringarna häktades några dagar senare. Den ene sade sig då inte minnas vad som hänt, den andre nekade till brott. Båda har tidigare dömts för våldsbrott.

Mer läsning

Annons