Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Donationer betalade nya rondellkonsten

Det är donationsfonder som bekostat den nya skulpturen i Gustavsbrorondellen och konstnärens arbete. Alltså pengar som är testamenterade för att användas till exempelvis utsmyckningar. Kommunala investeringspengar har däremot använts till markarbetet, stenläggningarna och växterna. De har funnits i tekniska kontorets budget ända sedan rondellen byggdes.

Annons

Tekniska nämndens ordförande Curt Nygren tycker att det är försvarbart och bra att kommunen lägger pengar på utsmyckning av det gemensamma samhället.

– När tekniska kontoret gör investeringar ska vi sätta av pengar även för konstnärlig utsmyckning. Det förhöjer värdet på samhället. Sedan kan man ha olika uppfattningar om vad som är fint och inte, den diskussionen lägger inte jag mig i, säger han.

Ända sedan Gustavsbrorondellen byggdes har tekniska kontoret haft ungefär 1 miljon kronor avsatta för utsmyckning. De pengarna har nu gått till exempelvis markarbete, bevattning, växter och stenläggning. Bara stensättningarna kostade 300-400 000 kronor.

Men till den rosamålade bilen och konstnärens arbete har det inte gått några kommunala pengar. 290 000 kronor kommer från två olika donationsfonder, pengar som kommunstyrelsen hanterar men som måste användas i enlighet med vad donatorerna ville.

Mer läsning

Annons