Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drogad motorcyklist krockade med gravsten

En 49-årig Sandvikenbo körde in på Nya kyrkogården i Gävle med motorcykel. Där krockade han med en gravsten. Han sitter nu anhållen hos polisen eftersom motorcykeln var stulen.

Annons

Händelsen inträffade strax efter klockan två natten till måndagen. Mannen som är känd av polisen sedan tidigare är misstänkt för grov olovlig körning och drograttfylleri. Polisen har tagit blodprov på honom.

Han är också misstänkt för stöld alternativt häleri, eftersom den motorcykel han förde fram på kyrkogården stals från ett garage i Stjärnsund i juni i år.

49-åringen ramlade av motorcykeln men ådrog sig inga fysiska skador vid olyckan. Sockeln på gravstenen han körde in i ruckades en aning, men stenen välte inte. En rhododendronbuske vid graven blev dock skadad.

Vice chefsåklagare Mikael Hammarstrand leder förundersökningen mot 49-åringen och har begärt honom häktad. Förhandlingen hålls vid lunchtid på tisdagen.

– Jag kan inte säga mer än att han har kört en tillgripen motorcykel. Vad han sagt i förhören behåller jag för mig själv, säger Hammarstrand.

Annons