Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ebba och Joel skickar önskningar till Tomten

/
  • till tomten. Syskonen Ebba och Joel Eriksson, 10 och 7 år, brukar skicka önskningar till Tomten. Joel önskar sig en radiostyrd pansarvagn med rökskott och tror att han kommer att få det, men är osäker på var Tomten bor.

Varje år skickas ungefär 100 000 brev till Tomten. Syskonen Eriksson tillhör de som brukar skicka julklappsönskningar.
– Jag önskar mig en radiostyrd pansarvagn med rökskott, säger Joel Eriksson, 7 år.

Annons

Hans mamma arbetar på Posten som utdelningschef på Gävle Syd. Hon var den som höll i gårdagens marknadsföringsjippo i Gävle när Posten ställde ut en röd postlåda för breven till Tomten.

– Dels vill vi visa att vi finns och uppmuntra barnen att skicka brev. Det är väl marknadsföring, säger Malin Johansson.

De flesta barnen skriver vad de önskar sig i julklapp medan andra ritar kartor för att tomten ska hitta till dem om de firar jul någon annanstans än hemma. De barn som skickar sina brev till Tomteboda (173 00 Tomteboda) och skriver avsändaradress brukar få ett svar och en liten present från Tomten.

Julen är en bra tid för Posten. Förra året skickade vi svenskar 39 miljoner julkort och Posten räknar med samma omfattning i år.

– I Gävle tar vi in 30-40 personer som jobbar extra med sortering och utdelning ungefär en vecka innan jul, säger Malin Johansson.

Annons