Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter 33 år får kafé Lido i Gävle nya ägare

/
  • EN DRÖM GÅR I UPPFYLLELSE. ”Jag har länge drömt om att ha något eget”, säger Lotta Schenkel som nu tillsammans med maken Hasse tar över kafé Lido i Gävle.

I helgen skriver Lotta och Hasse Schenkel på papperen som visar att de är nya ägare till anrika kaféet Lido på Södra Kungsgatan i Gävle.

– Jag har länge drömt om att ha något eget, säger Lotta Schenkel som senast jobbade med bageri och konditori på Högbo brukshotell.

Annons

För fyra år sedan flyttade hon hem till Gävle efter att bland annat ha jobbat i restaurang och bageri på Öland under några år.

Genom en bekant fick hon veta att Göran Carlsson ville sälja.

De kom snabbt överens och på söndag sker det officiella övertagandet. Både bageriet och butiken vid Stortorget ingår i affären.

Behåller de anställda

De 14 anställda får fortsätta med ny arbetsgivare.

Göran Carlsson, 64, har drivit Lido sedan 1 januari 1977.

– Det är ett livsverk. Om man hållit på i så många år så vill man att helheten behålls och att personalen får jobba vidare, säger han.

Lotta Schenkel utlovar inga större förändringar. Den 50-talslika interiören ska vara kvar, inklusive jukeboxen. Hon räknar dock med att ändra utbudet en del.

– Vi vill utveckla med sallader, smörgåsar och enklare luncher, säger hon.

Bygger ut

Troligen bygger de ut kaféet en trappa upp, ungefär som grannen och konkurrenten Mocca har gjort.

Lotta Schenkel tror inte att Lido lider av konkurrensen från det nyöppnade kaféet nästgårds.

– Vi har olika inriktning. Jag tror vi drar folk till varandra, säger hon.

Hasse Schenkel jobbar i dag som kranförare i Gävle hamn och har ingen erfarenhet av krog eller kafé. Han tar nu tjänstledigt några månader för att se om kaféjobbet passar honom.

Gocart-uthyrning i Rörberg

Sedan tidigare driver paret uthyrning av go-cart i Rörberg under sommarmånaderna. Lotta Schenkel tror att de båda rörelserna går att kombinera och kan komplettera varandra.

Annons