Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlängtad invigning

/
  • Nyfikna på nya skolan. En hel del nyfikna människor hade letat sig till Stora Sätraskolan när det efter tre år av renovering äntligen hade blivit dags för den officiella invigningen. Besökarna bjöds på snittar och kaffe och tårta och de som ville fick också en guidad tur i de nyrustade lokalerna.
  • Stolt. Biträdande rektorn Ulla Hägglund var strålande glad när hon i går äntligen fick inviga nyrustade Stora Sätraskolan. ”Vilken dag! Skolan har blivit fantastiskt fin och jag känner mig stolt över vår fina multiarena”, säger Ulla Hägglund.

Renoveringsresan har tagit tre år och kostat 80 miljoner kronor.
I går var det äntligen dags för invigning av nya Stora Sätraskolan.
– Äntligen. Som vi har väntat på den här dagen, säger en glad Ulla Hägglund, biträdande rektor på skolan.

Annons

Redan under våren 2008 började rivningsarbetet och Ulla Hägglund minns hur lektionerna hölls i oljudet som blev när golv bilades och byggnader revs.

– Skolan byggdes redan 1969 och hela skolan var otroligt sliten. En renovering var verkligen behövlig, säger Hägglund som jobbat på skolan i 20 år.

Hon berättar att ventilationen var dålig, taken förstörda och lektionssalarna slitna, så när skolans interiör skulle få ett ansiktslyft under hösten 2008 fick lärarna packa 800 kartonger och flyttade in på Pingeltorpsskolan.

– Vilket jobb vi gjorde. Vi fick sortera bland all utrustning och slänga gammal utrustning från 1969

Samtidigt började också den stora vandringen för eleverna som fick gå mellan lektionerna på provisoriska Pingeltorpskolan och rustningsobjektet Stora Sätraskolan.

– Det var inte kul. Vintern var ju dessutom ordentligt kall, säger Charles Koroma i 9B som tillsammans med klasskamraten Sarolta Gabulya visade runt under invigningen i går.

– Fast det var värt allt spring. Nu när vi har fått så här fint är vi så nöjda, säger Sarolta.

Eleverna är nöjda med de ljusa och fräscha lokalerna. Nya möbler och ny inredning får också många plus från eleverna som bara har gott att säga om sin nya skola.

– Det känns så roligt och lyxigt att få en så här fin skola, säger Charles med ett stort leende.

Förutom rusten firades i går den helt nya och unika multisportarenan som tagit plats ute på skolgården.

– Det känns jätteroligt. Arenan är fantastisk. Hit får alla komma och den är perfekt för spontanidrott, säger Arazo Hamad i skolidrottsföreningen, som ligger bakom anläggningen.

– Man blir aldrig för gammal för att leka på rasten, säger Emma Fridholm med ett stort leende.

Mer läsning

Annons