Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlängtad säsongspremiär

/
  • TROTSADE REGNET. Med paraplyet i hand passade många på att inhandla färska primörer när Bondens egen marknad hade säsongspremiär på Rådhustorget i Gävle.
  • KRAVMÄRKT OCH NÄRA. Berit och Linda Gustavsson, mor och dotter från Järvsta gård utanför Gävle har varit med på marknaden i alla år som den funnits.
  • STAMMIS. Inger Olsson från Rörberg är stamkund på Bondens egen marknad och har längstat efter säsongsstarten.
  • TROTSADE REGNET. Med paraplyet i hand passade många på att inhandla färska primörer när Bondens egen marknad hade säsongspremiär på Rådhustorget i Gävle.

På lördagen var det åter dags för länets matproducenter att duka upp till Bondens egen marknad på Rådhustorget. Inger Olsson från Rörberg är en stammis och hon har längtat efter säsongsstarten.

Annons

– Det är så härligt med färska grönsaker som är ekologiskt odlade, säger hon.

Bondens egen marknad ställer flera krav på sina deltagare. Alla råvaror ska vara tillverkade eller uppfödda på den gård som försäljaren representerar och gården ska ligga inom en radie på maximalt 25 mil från marknaden. På så vis garanteras kunderna närproducerade delikatesser.

Många trotsade vädret och besökte med paraplyet i hand Rådhustorget på lördagen för att köpa sig färska primörer och andra läckerheter. Inger Olsson som bor i Rörberg utanför Valbo har egna odlingar, men är ändå stamkund på Bondens egen marknad.

– Det jag inte har själv brukar jag komplettera med här, berättar hon.

Långa blast sticker ut ur påsarna som hon bär på. Bland dagens inköp finns fänkål, selleri, tomater, broccoli och lök.

– I dag har jag handlat av Olars från Hedesunda. Jag brukar handla av en man från Järvsö som alltid har jättefina grönsaker, men jag har fått höra att han har gått i pension.

Mer läsning

Annons