Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekonomiska krisen har nått biluthyrarna

/
  • SÄMRE TIDER FÖR BILUTHYRARE. Biluthyrarna har tvingats minska antalet bilar med 20 procent för att möta den kraftiga nedgången. ”Vi ska ha färre hyrbilar och i stället satsa mer på att hyra ut flyttbilar”, säger Linda Harrysson på OKQ8 i Gävle.

Det är sämre tider för biluthyrare. Enligt branschorganisationen Biluthyrarna har landets biluthyrare tvingats minska antalet hyrbilar med 20 procent.
– Vi ska ha färre hyrbilar och i stället satsa mer på att hyra ut flyttbilar, säger Linda Harrysson på OKQ8 i Gävle.

Annons

Den ekonomiska krisen har lett till att det nu går sämre även för biluthyrare. Omsättningen föll under första kvartalet med 15 procent jämfört med motsvarande kvartal förra året. Biluthyrarna har tvingats minska antalet bilar med 20 procent för att möta den kraftiga nedgången. Det är främst affärsresenärerna som blir färre, enligt branschorganisationen Biluthyrarna.

– Vi har märkt att uthyrningen av personbilar har minskat. Därför ska vi sälja en av bilarna och köpa in två eller tre flyttbilar i stället, säger Linda Harrysson på OKQ8 på Södra Kungsgatan i Gävle.

Anders Jakobsson, chef för JB Hyrbilar, intygar att intresset för att hyra bilar har minskat.

– Det har varit en våldsam nedgång det senaste året, det gäller både personbilar, flyttbilar och transporter. Jag har sålt personbilarna.

Men Michael Berg på Mabi hyrbilar i Gävle har inte märkt av någon nedgång.

– Tvärtom, sedan början av året har uthyrningen gått upp. Företag är inte lika benägna att köpa tjänstebilar utan de vill hellre hyra tjänstebil för att slippa binda kapital.

På OKQ8 på Brynäs har man också märkt en vändande trend.

– Det är en osäker marknad men de senaste två eller tre månaderna har uthyrningen stadigt gått uppåt. Det är framför allt företag som vill hyra, säger Emelie Wiklander.

Annons