Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever kan lämna Bomhus

Källmursskolans elever föreslås flytta till Lillhagsskolan. Men rektorn på Källmur befarar att en del elever i stället kommer att söka sig in till stan.
– Med bussen kan de lätt ta sig till både Engelska skolan och Prolympia, säger Jan-Olov Andersson.

Annons

Som Arbetarbladet berättade i går föreslår nu skolområdeschefen Johan Rasmussen att Lillhagsskolan ska bli ensam högstadieskola i Bomhus och att eleverna från Källmursskolan ska flytta dit. Det skulle innebära att Källmursskolan försvinner.

I stället skulle låg- och mellanstadieskolan Källöskolan kunna flytta in i Källmursskolans lokaler. Vinsten med det är att deras nuvarande lokaler kan tömmas och att man slipper den upprustning som är nödvändig där. En ombyggnation som beräknas kosta uppemot 60 miljoner kronor.

Mer centralt läge

Rektorn på Källmursskolan hoppas dock att den utredning och analys som nu ska göras av förslaget ska visa att det är bättre att behålla den skolan och låta Lillhagsskolans elever flytta dit i stället.

– Båda skolorna är bra men vi har ett mer centralt läge och mindre gamla lokaler. Lillhagsskolan måste rustas upp för att den ska bli en modern skola och det kommer att kosta väldigt mycket pengar, säger Jan-Olov Andersson.

– I dag får inte alla plats här, men det skulle räcka med att man bygger till tre klassrum.

Skulle hellre vara kvar

Han konstaterar att Källmur är den skola dit flest Bomhuselever i dag söker sig och befarar att de kanske inte vill åka till Lillhagen på grund av skolans läge längst bort i Bomhus.

– En del kanske hellre söker sig till skolorna där, säger han.

Rektorn på Källöskolan, Åsa Hedblom, säger att man naturligtvis hellre skulle vara kvar i sina egna lokaler än att flytta till Källmur.

– Visst vore det roligt om vi kunde få den upprustning vi så länge väntat på. Men samtidigt måste vi minska på lokalerna för att i stället satsa pengarna på personal.

Anledningen till att man föreslår skolstängningar är att man inte har tillräckligt med elever för att fylla alla skolor.

Annons