Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever lämnade avtryck på skolan

/
  • NYA AVTRYCK. Rektor Helene Hålldin tycker att det är viktigt att eleverna får vara med och prägla skolan, både när det gäller trivselregler och motiv på väggarna.
  • FÖRSTA DAGARNA. Daniel Ekman Hedberg har börjat årskurs ett och varit med och skapat bilden, han är killen som springer till höger.
  • ORANGE HAND. Emelie Carlström ville ha svart färg på handavtrycket, men det blev nej och då valde hon orange i stället. Hon trivs bäst med praktiken på hästskötarlinjen.
  • FÄRGGLAD. Anna Wigrens gröna handavtryck är beviset på att hon är en av alla signaturer på väggen.

Att starta upp det nya läsåret innebär tacomiddag, skriva och smycka skolan. I alla fall på Gävle Praktiska Gymnasium, där lämnade 220 elever och lärare sina handavtryck.

– Jag satt min hand högst upp. Det är bäst, säger Simon Sundlöv.

Annons

Det är tredje höstterminen som påbörjas vid Gävle praktiska gymnasium. Lokalerna på Fabriksgatan, Näringen ska smyckas med färg. Här får varje elevgrupp måla något som hör ihop med temat "Vi tillsammans" som är skolans dokument för värdegrundsfrågor. Några har målat blommor, andra en glad sol och peace - märket. De tomma vita väggarna är snabbt fyllda med handavtryck.

– Jag vill ha en annan färg, svart kanske, säger Emelie Carlström som går trean på hästskötarprogrammet.

– Jag har lärt mig väldigt mycket här, speciellt under praktiken, då går vi utanför det som står inom skolverkets ramar, säger hon.

Eleverna fick även skriva under dokumenten för trivsel och ordningsregler och diskutera deras handlingar och bemötande av andra människor.

– Vi ville göra något annorlunda och i stället för tavlor skapar vi något på väggarna. Nästa år kanske det blir fotavtryck på golvet, säger rektor Helene Hålldin.

Annons