Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eleverna i Bomhus strejkar

Nu trappas skolkonflikten i Bomhus upp. Eleverna på både Lillhagsskolan och Källmursskolan strejkar nu. Och i morgon onsdag håller den senare skolan ett protestmöte på Stortorget.

Annons

Arbetarbladets rapportering om skolsituationen i Bomhus har fått eleverna mycket engagerade. Bara en högstadieskola i stadsdelen ryms i budgeten framöver. Båda skolorna, Lillhagsskolan och Källmursskolan, har nu elever som arbetar febrilt för att skolpolitikerna inte ska lägga ner deras skola.

Stämningen är märkbart dålig mellan de båda skolorna, även om de kan enas i oförståelsen inför varför politikerna är kortsiktiga i sin bedömning:

– Om de inte har råd att ha två skolor i budgeten, varför kan de då inte spara in på annat istället och prioritera skolorna högre? säger Ida Johansson som är med och leder protesterna på Källmursskolan.

På båda skolor har eleverna nu inlett strejker. De kommer till skolan som vanligt - men går inte på lektionerna.

I morgon onsdag kommer Källmursskolan dessutom att hålla ett protestmöte på Stortorget. I dag har de tillverkat plakat, tröjor och pannband med budskap om att skolan ska få finnas kvar. Efter protestmötet kommer de att närvara vid barn- och ungdomsnämndens sammanträde.

Arbetarbladet samlade under dagen representanter från skolorna för att hålla debatt. Läs mer om det i morgondagens Arbetarbladet.

Mer läsning

Annons