Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eleverna kluvna om framtiden efter Move it

/
  • Frida Jonasson tänker förmodligen hoppa av skolan nu när MoveIT-gymnasiet läggs ner.

Tio elever skulle ha börjat Move it - gymnasiet i höst. 22 stycken skulle ha fortsatt sitt andra år på skolan. Nu har bolaget bakom gymnasieskolan gått i konkurs.

Annons

– Jag förstod nästan att det skulle bli så men det är klart att det är tråkigt. Man blir ställd, säger eleven Frida Jonasson som fick beskedet om konkursen via Arbetarbladet.

Frida började Move it-gymnasiet förra året. Egentligen skulle hon ha gått Individuella programmet på en av de kommunala gymnasieskolorna, men genom Move it fick hon chansen att läsa estetiska programmet med musikinriktning istället och läsa upp betygen därigenom.

När gymnasiet nu troligen läggs ner känner Frida att det finns två vägar hon kan välja - att gå tillbaka till Individuella programmet eller hoppa av skolan.

– Jag har nog inte så mkt val, det blir till att hoppa av. Om jag skulle börja om nu igen skulle jag hamna två år efter och det är inte så roligt att gå ut gymnasiet när man är över 20, säger hon.

Fler Move it elever fick i går det dystra beskedet om att deras skola gått i konkurs. Och många går nu och funderar på var de ska ta vägen när skolan börjar.

– Det är jättetråkigt men jag får väl ta försöka komma in någon annanstans då, säger musikstuderande Niclas Olsson.

Vad vill du läsa för program?

– Jag ska försöka komma in på Vasaskolans musiklinje.

Mer läsning

Annons