Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eleverna på Vasa positiva till elitklassen

/

Elever på Vasaskolan är positiva till elitutbildningen. – Jag ser det som en bra möjlighet för elever som har mer att ge, säger Matilda Sundquist Boox, ordförande i samhällsvetenskapliga husrådet.

Annons

– Det är en bra möjlighet men skolan får vara försiktig med att inte dela upp eleverna, fortsätter Matilda Sundquist Boox, som går andra året på samhällsvetenskapliga programmet.

– Spets och elit är laddade begrepp. Jag tror det är viktigt att inte fokusera på begreppen. Det är en linje för de som är motiverade inom humaniora, resonerar Fanny Eriksson, i årskurs tre på samhällsvetenskapliga programmet.Och många elever har varit skeptiska berättar de.

– Det har mest varit praktiska saker, som oro för att spetsutbildningen ska få bättre lokaler, ta de bästa lärarna och få bättre läromedel.

När det visat sig att den övriga undervisningen inte kommer att drabbas har de flesta blivit positiva. Och Aleksandra Bumbaroska i årskurs tre på samhällsvetenskapliga programmet tycker inte att försöket är kontroversiellt.

– Elever med höga ambitioner har rätt att få möjlighet att utvecklas på samma sätt som andra elever har rätt till stöd i undervisningen, anser hon.

Annons