Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elin från Hamrånge får jobb hos känd ryttare i Tyskland

Elin Engblom, 19 år, fortsätter karriären inom westernridning. Efter deltagande i Youth World Cup i Kanada, och fyra SM-guld i helgen, flyttar hon nu till Tyskland för att träna reininghästar hos välkände Steffen Breug.

Annons

Elin Engblom är både glad och spänd. Glad över helgens framgångar i Skövde där hon och hästen Tender N Honor (Theo) knep fyra guld och två brons på Quarter-SM, Swedish Nationals. Sammanfattningsvis blev hon även Allround Champion med 42 poäng före tvåan med 20 poäng.

– Theo utmärktes också som Grand Champion, det är ett omdöme på exteriören, förklarar Elin.

Inte illa med 200 start-ande hästar.

Fick rida för Sverige

Elin är dessutom nyss hemkommen från Kanada där hon genom sina meriter valdes ut att representera Sverige bland 18 länder. Varje land tilldelades fem hästar, och sedan gällde det att prestera ett så bra resultat som möjligt i olika klasser.

Det var bara USA som slog Elin i klassen Hunt Seat, där hon blev silvermedaljör.

– Det var hur mycket folk som helst på stadion, proppfulla läktare, men jag var aldrig nervös, berättar hon.

Under Kanada-veckan deltog ryttarna i flera clinics, och de hann även med att se Niagarafallen. Nya bekantskaper från bland annat Australien, Nya Zeeland, Dominikanska republiken och givetvis USA, berikade vistelsen.

Knappt hemkommen till Hagsta fick Elin telefonsamtal från Tyskland. Det var Steffen Breug, en av Tysklands bästa reiningryttare, som hört talas om Elin via världscupen i Kanada.

– Han erbjöd mig att komma och jobba hos honom, och eftersom jag inte har något jobb efter gymnasiet nu, så kommer jag att åka ner den här veckan, säger Elin.

Molnet på hennes himmel är dock att om hon väljer att stanna kvar i Tyskland, så kanske hon tvingas sälja Theo, då finns ingen tid till träning och tävling med honom.

– Men, å andra sidan har jag kommit så långt med Theo nu, så det kanske är dags för en ny utmaning. Jag skulle vilja ha tag på en grym häst med special-isering. Vi får se vad det blir.

Mer läsning

Annons