Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elin tror att det går att förändra samhället

/
  • 30-åriga Elin Lundgren lär vara bland de yngre på partikongressen i Älvsjö. I Gävle kommun är hon bland annat vice ordförande i socialnämnden.

I dag börjar Socialdemokraternas fem dagar långa partikongress i Älvsjö. Elin Lundgren, ombud från Gävle, tror att det går att förändra samhället.

– Sådant som tidigare var kontroversiellt är ju självklart nu, säger hon.

Annons

Elin Lundgren har varit på flera partikongresser tidigare, men i år är hennes första som ombud. Det känns förstås spännande, men hon är ännu mer nyfiken på hur det kommer kännas efteråt.

Hon hoppas på att Socialdemokraterna blir ännu mer styrkta att vinna valet.

– Även om alla partier behöver förnyas så gäller det att inte bli populistisk så att folk inte känner igen sig längre. Vi har en vision om samhället, säger Elin Lundgren.

Minska klyftorna

Att minska klyftorna i samhället är hennes vision som återkommer i flera av hennes mer konkreta mål. Hon vill att människor ska kunna nå dit de vill i livet, till skillnad från i dag när många begränsas av sin självbild och föreställda förutsättningar.

– För en del finns det inte ens på kartan, säger hon.

Elin Lundgren blev nyligen vald till generalsekreterare i UNF. En av de sakfrågor hon vill driva på själva kongressen är att partiet ska trycka mindre på rätten till metadonbehandling och sprututbyte för narkotikaberoende.

– Jag tror på rätten till ett helt drogfritt liv. De i partiet som jag talat med här i Gävleborg håller med mig, säger hon.

Intensivt och sömnbrist

Den fem dagar långa kongressen lär bli intensiv och kantas av sömnbrist. Möten är inplanerade att börja så sent som klockan ett på natten.

– Vatten och frukt satsar jag på för att hålla mig vaken. Dajm är inte lösningen, även om jag kommer att förledas redan på torsdagskvällen, säger Elin.

S-kongressens övriga ombud från Gävleborg är Peter Hasch från Gävle, Carina Löfgren från Lingbo, Peter Kärnström och Åke Söderman från Sandviken och Kenneth Axling från Hofors.

Annons