Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elin vill ta över ordförandeklubban

/

Elin Lundgren (S) vill gärna ta över som ordförande för Gävle arbetarekommun när nuvarande ordföranden Peter Bergström slutar vid årsmötet i mars nästa år.

Annons

”Vill nogsamt sprida att jag kandiderar till ordförande för Gävle Arbetarekommun.” Så skriver riksdagsledamoten Elin Lundgren (S) på sin Twitter.

Därmed är hon den första att offentliggöra sin kandidatur till det lokala partiledarskapet när arbetarekommunens nuvarande ordförande Peter Bergström slutar i samband med årsmötet i mars nästa år.

Enligt Björn Häägg, valberedningens ordförande i Gävle Arbetarekommun, är det fortfarande väldigt tidigt i nomineringsprocessen, men han bekräftar att Elin Lundgren är nominerad. Om det finns någon konkurrent vet han dock inte i dagsläget.

– Men om Elin ställer upp är hon en av de självklara kandidaterna, säger han.

Björn Häägg tror att det krävs en extra hårt jobbande styrelse för att socialdemokraterna ska kunna göra bra ifrån sig i nästa val.

– Det är allvar nu, vi har förlorat två val centralt och gått bakåt även på det lokala planet. Om vi ska vinna lokalt krävs en styrelse som jobbar hårt lokalt med att föra fram en socialdemokratisk politik.

Nomineringstiden till arbetarekommunens styrelse går ut 15 januari.

Arbetarbladet sökte under tisdagen Elin Lundgren för en kommentar.

Mer läsning

Annons