Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emstedt polisanmäler Migrationsverket

/
  • Advokat Tryggve Emstedt i Gävle vänder sig nu till både Advokatsamfundet och justitiekanslern för att få stöd i bråket med Migrationsverket.

Nu svarar advokat Tryggve Emstedt på kritiken från Migrationsverket med att polisanmäla den tjänsteman där som han anser ligger bakom den. Han hävdar att verket har gjort sig skyldig till förtal och förolämpning mot honom.

Annons

Migrationsverket skrev i förra veckan ett brev där man ifrågasätter Emstedts lämplighet som ombud för flyktingar i asylärenden. Verket överväger att sätta upp Emstedt på listan över ombud som inte ska förordnas.

Som grund angav man fyra fall av påstådd misskötsel från Emstedts sida. Emstedt har i flera skrivelser till Migrationsverket tillbakavisat misstankarna. Han har även skrivit till Justitiekanslern i ärendet.

Och nu gör han också en polisanmälan. Där jämställer Emstedt Migrationsverkets brev med en brottsanklagelse. I så fall borde det ha rått förundersökningssekretess tills dess att fallet har utretts. Det har verkets representanter brutit mot genom att göra misstankarna offentliga, och det har skadat Emstedts anseende, innan han fick chansen att försvara sig, menar han.

 

 

 

 

Mer läsning

Annons