Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En anhållen och flera fyllor - så sammanfattar polisen natten i Gästrikland

En anhållen för narkotika brott, en gripen för grov stöld och 10 personer i fylleceller. Så såg natten ut från Gävlepolisens horisont.

Annons

Med tanke på att det var både lönehelg och Melodifestival i stan så var det ingen anmärkningsvärd natt. Det anser vakthavande befäl som rapporterar att 10 personer varit så berusade att de placerats i fyllecell för att tillnyktra. På morgonkvisten hade de flesta av dem börjat lämna polisstationen på Södra Centralgatan.

En man får dock stanna kvar lite längre. Han misstänks för grov stöld efter att ha snott en mobiltelefon ur en jackficka på Hits For You. Han kommer höras under förmiddagen.

Det sitter också en man i dryga 20-årsåldern anhållen. Han hade portionsförpackad hasch på sig när han greps på Rack n Roll under natten. Misstanken är att han hade narkotika på sig för både eget bruk och vidareförsäljning. Brottsrubriceringen är narkotikabrott.

Vid 03:15 stannade polisen också en bil i centrala Gävle där föraren nu är misstänkt för rattfylleri. Mannen som är i 20-årsåldern hade 0,92 promille i blodet.

Ytterligare en bilförare, denne man i dryga 30-årsåldern, visade sig vara påverkad av alkohol. Det upptäckte polisen när de stoppade honom på Storgatan i Sandviken. Tiden var 03:54. Mannen som fick blås hade 1,16 promille alkohol i blodet och är nu misstänkt för rattfylleri.

Mer läsning

Annons