Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En gammal kommunalare höll i festen på Läkerolen

/
  • GÄVLEBÖRDIG. Rickard Olsson höll ihop programmet när Gävle kommun i går kväll bjöd tusentals anställda på en medarbetarträff med underhållning och temat ”värdegrund”. Hans första jobb var på Kristinelund, ett av Gävle kommuns äldreboenden, berättade han.
  • SJÄLVKLART. Systrarna Marlene och Corrine Persson jobbar båda extra på Solberga- hemmet i Bergby. För dem var det självklart att gå när arbetsgivaren bjöd in. ”Vi kom hit för Brolle”, säger Marlene Persson.
  • GÄVLEBÖRDIG. Rickard Olsson höll ihop programmet när Gävle kommun i går kväll bjöd tusentals anställda på en medarbetarträff med underhållning och temat ”värdegrund”. Hans första jobb var på Kristinelund, ett av Gävle kommuns äldreboenden, berättade han.
  • HELT RÄTT. Anita Olsson, Therese Nylund och Catrin Stenehäll, som jobbar inom hemtjänsten och vikariejouren, såg fram emot en rolig kväll med bra musik. De tycker att kommunen gör helt rätt som bjuder sina anställda på lite underhållning i samband med en medarbetarträff.
  • INTE DYRT. ”Jag ser fram emot en trevlig kväll med Brolle och Rickard Olsson, han har ju jobbat hos oss. Det är kul att kommunen ordnar något sånt här. Det låter ju som något väldigt dyrt, men utslaget på alla anställda så är det inte så dyrt” säger Kerstin Hultman som jobbar på Kristinelunds- gårdens dagverksamhet.
  • ANNORLUNDA. ”Det här blir något nytt och lite annorlunda, med uppträdanden och så får vi se hur de får fram det här med värdegrunden” säger Toni Holkko inför kommunkvällen på Läkerol Arena. Inger Lindbäck tycker att det är roligt att träffa andra kommunanställda i en lite annorlunda situation. Båda jobbar på Gävle Energi.
  • Förväntansfulla.  Omkring 1 500 kommun- anställda kom till Läkerolen i går kväll för underhållning och program kring kommunarbetets värdegrund. Ytterligare 3 000 har anmält sig till en likadan tillställning i kväll.
  • GEMENSKAP.
  • SNÅLT.

Vissa lockades av Brolles sång. Andra såg fram emot samtalen kring kommunens värdegrund.


I går var det dags för den första av två lite festligare medarbetarträffar för kommunanställda i Läkerolen.

Annons

I går kväll rullades Läkerolens röda matta ut för tusentals kommunanställda.

– Det här ska bli roligt, att umgås och träffa arbetskamrater på ett lite annat vis, sade Anita Olsson som jobbar i hemtjänsten på Brynäs innan programmet drog igång.

– Det sticker kanske folk i ögonen när man bjuder på underhållning för skattepengar, men alla företag har ju personalvård, varför skulle inte kommunen kunna lägga lite pengar på något för oss? undrade Catrin Stenehäll som jobbar i vikariejouren.

Ett av kommunens syften med kvällen var att göra medarbetarna mer delaktiga och kunniga om kommunens arbete med en gemensam värdegrund för de anställda. Bland annat höll Per Johansson från Glada Hudik-teatern en föreläsning om bemötande. Poängen var att om man tror på människor så växer de.

Inger Lindbäck som jobbar på Gävle Energi menar att sådana här tillställningar främjar samverkan inom kommunen.

– Det är roligt att träffa folk från andra håll inom kommunen under lite lättsammare former. Då är det lättare att ta kontakt en annan gång.

Konferencier för kvällen var tv-mannen Rickard Olsson som gjorde stor poäng av att hans första arbetsgivare var Gävle kommun, och att han som ung jobbade på Kristinelundsgården.

– Gävle kommun var nog den mest anonyma arbetsgivare jag haft. Vem var den där ”kommun”? Det är lätt att gnälla på kommunen. Tänk att vara ensam om att vara ”kommun”, det är tur att ni är så många som kan dela på det ansvaret, sade han i början av kvällen.

Mer läsning

Annons