Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En riktig Nobelfest!

/
 • Ingamay Drottryd var en av många boende som uppskattade Nobelfesent. – Det smakade toppen, allt var så fint, säger hon efter att Isabella Englund dukat av.
 • Elina Eriksson serverade Ingrid Berglund skirat smör till Wallenbergarna. Ann-Sofie Wahlgren, till höger, som jobbar på boendet hade också turen att få smaka.
 • Det var den andra Nobelmiddagen för Nisse Söderström på Furugården. – Jag är en allätare! Det smakade jättebra, säger han.
 • 111 boende och personal på äldreboendet Furugården i Valbo samlades under fredagen för att avnjuta en trerätters Nobelmåltid i hop.
 • Nobelfesten är den största tillställningen på hela året berättar Mia Axelsson som tog initiativet till festen förra året. – Jag tycker det är fruktansvärt roligt att göra saker för de boende. Nobelfesten är stor och väldigt mysig, säger hon.
 • Förrätten bestod av en räkpaté.
 • Skål säger Anna Olofsson som tyckte att långlunchen var fantastisk.
 • Tant Grön eller Brita Grön som hon egentligen heter har haft en hektisk vecka med både gymnastik, underhållning och så gårdagens Nobelfest. – Det har varit så trevligt och gott, säger hon när Evelina Wendin dukade av.
 • Huvudrätten - Wallenbergare - serverades vid bordet av Evelina Wendin och hennes klasskompisar.
 • Det var första gången som tredjeklasseleverna från Polhemsskolan lagade och serverade mat för ett sådant stort sällskap. Serveringsläraren Fredrik Gottby hade stenkoll på vad eleverna bar ut. Först ut var Robin Luby.

Levande ljus, vita dukar och en trerätters måltid. Äldreboendet Furugården slog på stort på fredagen när de firade sin egen Nobelfest.

Annons

– Det blev en riktig fest! säger Ingamay Drottryd.

Trots att Nobeldagen inte är förrän den 10 december tjuvstartade äldreboendet Furugården i Valbo firandet med en lunch över det vanliga.

Räkpaté var den första rätten som serverades till de 111 väntande boende och personal.

– Den var jättegod! Toppen att man kan samlas så här allihop, säger Nisse Söderström med renskrapad tallrik.

Det är andra året som Nobelfesten anordnas på äldreboendet. Förra året ordnade initiativtagaren Mia Axelsson med maten själv men den här gången tog hon hjälp av tredjeårseleverna på Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Polhemsskolan. Även skolans floristprogram bidrog med blomsterdekorationer till borden.

– Vi utbyter tjänster med varandra. De tränar på oss och vi får låna dem, säger Mia Axelsson, som är undersköterska på boendets somatiska avdelning.

Förrätten följdes av Wallenbergare med potatis- och ärtpuré och efterrätten var vaniljpannacotta med hallonsås.

– Det är roligt! De är väldigt tacksamma och det är kul för det är inte så ofta man får höra det i skolan, säger Elina Eriksson, som både lagade och serverade Nobelmåltiden.

Mer läsning

Annons