Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engelska skolan blir störst i Gävle

/
  • Ljus och rymd. Rektorn för årskurserna 7–9, Eric Toste, säger att lokalerna på Södra Sjötullsgatan är väl genomtänkta.
  • Tillbaka i stan. Eric Toste har ett förflutet inom marinen, polisen och den amerikanska ambassaden i Sverige. Han har tidigare jobbat på Engelska skolan i Gävle mellan 2003 och 2006. Nu ska han styra över skolans högstadium på Brynäs.
  • Nöjd. Eric Toste har all anledning att se glad ut. Engelska skolan är större än någonsin i Gävle.
  • Förberett för skolstart.

Medan den kommunala skolan lever i ovisshet har Engelska skolan med tillfredsställelse konstaterat att de tidigare beräkningarna stämmer.

Med sina 982 elever blir skolan blir som väntat kommunens största på grundskolenivå.

Strävan efter höga studieresultat i kombination med en lugn miljö är några av förklaringarna till framgångskonceptet, tror rektorn för högstadiet, Eric Toste.

Annons

Som Arbetarbladet tidigare berättat kommer listan över Gävles största skolor i höst för första gången toppas av en friskola, och ledningen har valt att ha två skilda rektorer för hög- respektive låg- och mellanstadium.

Det sistnämnda kommer att fortsätta på Söder, medan årskurserna 7-9 håller till i samma lokaler på Brynäs som var tänkta för skolans planerade gymnasium. Där har under det senaste året fyra klasser i årskurs nio hållit till. Nu tillkommer även sjuor och åttor.

Lokalerna har fräschats upp. Ett tiotal nya klassrum har gjorts i ordning. Hemkunskapssalen är helt ny, likaså salarna för sy- respektive trä- och metallslöjd och uppehållsrummet. Matsalen har utökats och det kommer också att gå att äta lunch på uteplatsen.

Hit väntas 500 elever anlända i dag. Högstadiet kan räkna in ett 30-tal fler elever jämfört med i fjol. Totalt har Engelska skolan ökat sitt elevantal med 377 elever. Till stor del handlar ökningen om att skolan numera har klasserna fyra och fem.

Eric Toste konstaterar att man lyckats locka många på grundskolenivå. Att gymnasiesatsningen gick i stöpet tror han beror på att kommunens egen gymnasieskola håller hög kvalitet.

 

 

Mer läsning

Annons