Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engeltofta vill ha Villa Sjötorp

/

Ägarna till Engeltofta vill att Villa Sjötorp flyttas till deras mark.

Man vill att det blir en del av de stora planerna för Engeltofta med renovering av huvudbyggnaden, konferensboende och marina.

Annons

Engeltoftas nya ägarkonstellation, där bland annat hockeyspelaren Nicklas Bäckström ingår, har stora planer för området.

Man planerar att anlägga sammanlagt 36 konferens- och fritidsboenden, en marina med tillhörande service och att göra en genomgripande renovering av Engeltoftas huvudbyggnad.

Eftersom kommunen just nu funderar på vad man ska göra med Villa Sjötorp, den gamla ståtliga stradvillan som står på Gävle Hamns mark och förfaller, har Engeltoftas ägare skrivit ett brev till kommunen.

Man föreslår att Villa Sjötorp flyttas till den östra delen av Engeltoftas mark. Huset passar arkitektoniskt väl ihop med Engeltoftas huvudbyggnad och det nyrustade lusthuset på ångbåtsbryggan, menar man.

Tanken är att Villa Sjötorp efter en eventuell flytt ska användas till konferensrum, och att det i källaren ska finnas service till marinan i form av tvättstuga, duschar och andra faciliteter. Man tänker sig även att konstutställningar och andra kulturaktiviteter kan inrymmas i Villa Sjötorp.

Mer läsning

Annons