Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ericssonanställda fick välja bland 300 nya jobb

Ett 20-tal företag sökte personal till närmare 300 jobb vid rekryteringsmässan för de uppsagda på Ericsson i Gävle i förra veckan.
– Flera anställningsintervjuer har påbörjats den här veckan, säger Monika Åkerblom, en av Trygghetsrådets projektledare som hjälper de Ericssonanställda att hitta nya jobb.

Annons

I samband med rekryteringsmässan hade cirka 200 av de Ericssonanställda fått nya jobb. Ungefär hälften hade gått vidare till andra enheter inom Ericsson.

– Det finns många jobb att söka, konstaterar Monika Åkerblom som bland de närmare 300 lediga jobben inte räknat in platserna hos bemanningsföretagen.

Patrik Nilsson, vd i Nilar, batteritillverkaren som tar över delar av Ericssons lokaler vid årsskiftet, var nöjd med mässan:

– Vi ser många fördelar med personal som kommer från Ericsson. De är kunniga, har bra struktur och är vana vid kundorderstyrda projekt, säger han.

Cirka 850 Ericssonanställda varslades om uppsägning i vintras. Drygt 600 av dem valde att gå över i omställningsprogrammet som drivs av Trygghetsrådet och dess dotterbolag Startkraft.

Hittills har cirka 250 personer gått över i omställningsprogrammet.

Mer läsning

Annons