Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Europasnack och gratis buffé lockade många

/
  • LYSSNADE. Marléne Olsén, Bia Phimkan, Lisa Backelin, Destine Cicek, Sara Kahorzadeh, Johanna Forsberg, Sliva Ali och Kajsa Mattsson från Borgarskolans samhällsprogram ska snart börja läsa om EU i skolan och passade på att lära sig mera under torsdagskvällen.

Gratis buffé och EU-parlamentariker – det var en kombination som lockade många. I går kväll fick Gävleborna chansen att debattera och lyssna på politikernas åsikter om Europa och EU.


– Det är intressant att höra vad de har att säga, s
ade
en av besökarna, Destine Cicek.

Annons

En gratis middagsbuffé i kombination med chansen att ställa frågor till länets politiker både på lokal, riks- och EU-nivå verkar vara en succé för det var gott om folk på Mingel & bar under torsdagskvällen.

– Det var vår lärare som tyckte att vi skulle gå hit. Och vi ska läsa om EU i skolan snart så det verkade som en bra idé, säger Marléne Olsén som kommit tillsammans med några klasskompisar från Borgarskolans samhällsprogram.

De har inga särskilda frågor med sig utan ser det mest som en chans att lära sig lite mera.

– Vi vill bara höra vad de har att säga, det ska bli intressant, säger Destine Cicek.

Det var Europaparlamentets informationskontor i Sverige och Europa Direkt-kontoret i Gävleborg som hade arrangerat ”Snacka om Europa” på Mingel & bar i Gävle. Målet är att göra fler uppmärksamma på nästa års val till Europaparlamentet – och se till att öka valdeltagandet.

– Bara 33 procent röstade i Gävleborg i parlamentvalet 2004. Det var lägst i landet. Så sprid det här till alla ni känner, uppmanade debattledaren Rickard Olsson.

Mer läsning

Annons