Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Examensprov med UF-mässa

/
  • JOBBAT LÄNGE. Turismtreorna har jobbat hela terminen med att förbereda årets UF-mässa. I går gick den av stapeln i St Ansgars hus och de rödklädda eleverna minglade med besökarna samtidigt som de såg till att allt flöt på som det skulle.

I går var det examensprov för turismtreorna på Borgarskolan.

St Ansgars hus fylldes med besökare och utställare när turismeleverna agerade värdar och värdinnor för årets UF-mässa.

Annons

De 17 treorna på handelsprogrammet, med inriktning turism, har ägnat hela höstterminen åt att planera den årliga Ung Företagsamhet-mässan. En del av utbildningen går ut på att lära sig planera och arrangera mässor och andra evenemang.

– Och det har varit mycket planering, konstaterar värdinnan och turismeleven Britta Strandberg som minglade bland gäster.

– Det är himla kul nu när det är igång.

Förutom att se till så att gästerna har det bra ska också värdinnorna se till så att allt flyter på för UF-företagen som ställer ut sina alster på den årliga mässan.

Flyttat ut på stan

Nytt för i år är att eleverna valt att flytta från skolans gymnastiksal till en mer central lokal – för att locka fler än bara elever, föräldrar och lärare.

– Det har varit fullt med folk här hela dagen, säger Britta Strandberg och konstaterar att det var ett lyckat drag att hålla till i St Ansgars hus.

Jury utsåg vinnare

Bakom montrarna dolde sig UF-företag från handelsprogrammet och samhällsvetarprogrammet och under dagen utsåg en tremannajury, med representanter från Furuviksparken, Divas boning och Stuveribolaget, bästa affärsidé, produkt, monter och säljare.

Mer läsning

Annons