Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extra pengar gav högre betyg i Bergby

Extra pengar till Bergby och Norrsundets skolor har gett resultat i form av högre betyg. På två år har niornas meritvärde ökat från 201 till 211 poäng, vilket placerar Bergby

i topp tre bland Gävles kommunala skolor.

Annons

De preliminära betygsresultaten från vårterminen 2008 visar också att andelen nior som blev behöriga till gymnasiet ökade från 77 till 90 procent. Men även om flera värden har förbättrats är andelen elever med fullständiga betyg lägre än snittet i Gävle

– Det finns fortfarande saker att utveckla och bli bättre på men sedan de fick extra pengar har resultaten stadigt blivit bättre, säger Sinikka Pisilä, skolområdeschef för det norra skolområdet.

Bergby och Norrsundets skolor har sedan 2006 fått extra pengar för att höja betygen och öka trivseln i skolorna. I år blev det 400 000 kronor.

Skolorna, som sedan tidigare har en profil mot hälsa och entreprenörskap, valde att anställa en hälsostrateg.

– För att bli en duktig elev och en bra entreprenör måste man må bra och här handlar det mycket om att elever ska ha en bra självkänsla och självtillit, säger Hans Stockselius, rektor på Bergby centralskola.

I en enkät instämde alla elever på Norrsundets skola helt eller nästan med att de trivs i skolan och i sin klass.

På Bergby centralskola är trivseln inte lika entydig och frånvaron är högre än genomsnittet i Gävle kommun för alla årskurser.

Annons