Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Facket har fel"

Kritiken från facket är fel­aktig. Det menar både Bock­kommittén och Tarantsec.

– Det är skrattretande, säger Eje Berglund, i Bockkommittén.

Annons

Bockkommittén och Tarantsec är mycket frågande till Transportarbetareförbundets polisanmälan.

De menar att Tarantsecs personal som fanns vid bocken inte behövde de tillstånd som facket hävdar.

– Vi hade sex timanställda som security-personal. För det krävs ingen auktorisering, säger Hans Giertz, ägare och vd till Tarantsec.

Han menar att personalen inte fungerade som väktare på platsen – utan mer likt de värdar som kan finnas på fotbollsmatcher eller konserter.

Enkel syssla

– Det här var en syssla av enklare sort. De fanns på plats för att titta på bocken, säger han.

Han betonar att Tarantsec är ett seriöst företag som anlitas regelbundet av bland annat AIK och Svenska fotbollsförbundet – men även vid evenemang i Gästrikland som Getaway-rock och Melodifestivalen.

Han säger också att företaget har tillstånd när det är nödvändigt.

Att Tarantsec inte har något kollektivavtal varken för sina ordningsvakter eller värdar medger Hans Giertz – men hävdar också att värdarna inte omfattas av kollektivavtalen.

”Märklig historia”

Eje Berglund vill inte uttala sig om att företaget inte har något kollektivavtal – men han tycker att hela historien är märklig.

– Vi har ju gjort det här för att vi är måna om att bocken står kvar, säger han.

Joakim Lundberg är med i Bockkommittén för Gävle kommuns räkning. Han vill inte gå in på om Bockkommittén borde ha undersökt om Tarantsec har kollektivavtal för sina medarbetare.

– Jag har inte undersökt om de har saknat kollektivavtal. Men om du tittar på Tarantsec så jobbar de med AIK, vid landskamper och melodifestivalen. Det är ett av de företag i branschen som har bäst rykte i hela Sverige, säger han.

Mer läsning

Annons