Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fältrittklubben vill också vara med

Gävle Fältrittklubb är den av Gävles tre stora ridklubbar som har hamnat lite vid sidan av i kommunens planer för ridsportens utveckling.


Nu bjuder klubben in kommunalrådet Per Johansson för att få svar på frågor och föra en diskussion om framtiden i Sofiedal.

Annons

Från början tänkte kommunen att de tre ridklubbarna Gävle Ryttarsällskap, Gävle Ponnyklubb och Gävle Fältrittklubb skulle få en ny, gemensam ridsportanläggning.

Men eftersom det inte bedömdes vara genomförbart har man i stället koncentrerat sig på att hitta en plats för en ny anläggning åt ponnyklubben och att planera för en ny tävlingsarena åt ryttarsällskapet i Lervik.

Fältrittklubben, som har sin nuvarande anläggning i Sofiedal med det framväxande Valbo Köpstad som granne, kräver nu att också få del av de 80 miljoner som avsattes för ridsporten i Gävle för några år sedan. 500 personer har undertecknat ett brev till kommunen.

I brevet finns önskemål om bland annat en ny kafeteria och nya toaletter och duschrum. Eftersom det regnar in i stallet vill klubben även ha ett nytt tak där och nytt underlag inne i ridhuset.

Man vill även att kommunen löser markfrågan för den nya fältrittbana som klubben blivit lovad sedan Valbo Köpstads utbyggnad delvis förstört den gamla.

De som undertecknat klubbens brev är positiva till att det satsas på ridsporten i Gävle, men vill försäkra sig om att Gävle Fältrittklubb inte har ”tappats bort” i diskussionerna.

Annons