Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familj vaknade när timmer krossade fönstret

/
  • Långtradaren som krossat en gård i Axmar.
  • Den tunga trafiken ökar genom Axmarbruk. Jan Siljeroth, Ronnie Ferm och Niklas Blomqvist, vars morfar äger huset där timmerbilen hamnade.

Familjen Blomqvist i Axmar fick ett oväntat uppvaknande på fredagen när en timmerbil körde av vägen och välte in i deras hus. Timret krossade fönstret till sovrummet där makarna låg och sov.

– Ett tag trodde jag det var ett flygplan som landade på huset, säger Claes Göran Blomqvist.

Annons

Halv åtta i morse larmades om en trafikolycka i Axmar, en timmerbil hade kört av vägen och vält in i ett hus. I huset fanns Claes Göran Blomqvist, hans fru och deras son som alla lyckligtvis klarade sig utan skador.

– Det var tur vi inte satt i trädgården och fikade som vi brukar, konstaterar Claes Göran Blomqvist.

Timmerbilen, som landade på sidan i familjens trädgård, krossade familjens altan och uthus totalt och slet ner telefonledningarna vilket gjorde att hela Axmar bruk blev utan telefon.

Timret är nu bärgat och man väntar på en bärgare för lastbilen. Sen börjar arbetet med att undersöka husets fasad och de sprickor som olyckan orsakat.

– Jag hoppas försäkringsbolaget fixar sådana saker så jag slipper arbeta med det, säger Claes Göran Blomqvist.

Det som kunde ha resulterat i en stor tragedi slutade ändå lyckligt och trots det brutala uppvaknandet är familjen vid gott mod.

– Ja, man blir överraskad men inte är det någon fara med oss, säger Claes Göran Blomqvist.

Mer läsning

Annons