Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre kommer att jobba på Lantmäteriet

/

De kommande fem åren kommer 400 av Lantmäteriets anställda att gå i pension, varav ungefär 160 jobbar i Gävle. En hel del av deras tjänster kommer då att försvinna.

Annons

– Men exakt hur många färre anställda vi kommer att ha om fem år går inte att svara på, säger personalchefen Britt-Marie Andersson.

Lantmäteriet är en av Gävles största arbetsplatser med omkring 850 medarbetare. Totalt i hela landet har Lantmäteriet 2 400 anställda. Medelåldern är närmare 50 år. Hela 400 personer fyller 65 inom fem år.

– Vi kommer inte att ersätta alla som går i pension. Kanske hälften är rimligt, men det är svårt att bedöma. Vi jobbar mycket med att ändra arbetssätt och effektivisera oss, och då kan ett resultat bli att vi inte behöver vara lika många, säger Britt-Marie Andersson, personalchef på Lantmäteriet.

Lantmäteriet har flera stora utvecklingsprojekt på gång som sträcker sig över flera år och tar mycket personal i anspråk. Till exempel håller man på och utveckla sitt system för fastighetsbildning och effektiviserar sin IT-verksamhet.

– En stor del av de ersättningsrekryteringar vi gjort den senaste tiden har varit för att få kompetens till de här projekten, säger Britt-Marie Andersson.

Mer läsning

Annons