Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Felisia stal gubbarnas show

/
  • NYA LOKALER. Kön till konserthuset ringlade lång. Det var många som valde att trotsa snön för att lyssna på jazz.
  • TRETTONDAGSJAZZEN. 17-åriga Gävletjejen Felisia Westberg belönades med Gävle JazzClubs och Gävle konserthus ungdomsstipendium för sin talang som basist.
  • GUBB. Gävleborgs Ungdoms Big Band spelade tillsammans med munspelaren Filip Jers.
  • GUBB. Gävleborgs Ungdoms Big Band spelade tillsammans med munspelaren Filip Jers. På kontrabas syns Felisia Westberg, som fick Gävle JazzClubs och Gävle konserthus ungdomsstipendium vid Trettondagsjazzen.
  • MUMZIGT MED JAZZ. Femåriga Signe Dahl följde med pappa Mathias och spisade jazz. Men först - en bulle.
  • LÄNGTADE. Lennart och Gunbritt Forslöv från Järvsta såg fram emot
  • TRETTONDAGSJAZZEN. 17-åriga Gävletjejen Felisia Westberg belönades med Gävle JazzClubs och Gävle konserthus ungdomsstipendium för sin talang som basist.
  • GOTT. Signe Dahl, 5, från Sandviken passade på att käka en bulle mellan musikframträdandena.
  • HÄLSADE VÄLKOMMEN. Christer Karlsson, ordförande i Gävle JazzClub, var nöjd med flytten från Folkets hus till konserthuset.
  • SPELADE. Lennart Dunker på tenorsaxofon ledde sitt

34 år i Folkets hus fick räcka.

Det var många som trivdes när Trettondagsjazzen gjorde entré i konserthuset.

– Det är jättekul att spela här. Det känns finare, större och mer tillgängligt, sade basisten Felisia Westberg, 17, som belönades med ett nyinstiftat ungdomsstipendium.

Annons

Det var många som trotsade snövädret på trettondagen för att få lyssna på traditionsenlig jazz - den här gången i konserthuset.

Trots att jazzen sitter i väggarna på Folkets hus så tyckte många att flytten var ett nödvändigt lyft.

– Inget ont om Folkets hus, men musikerna är mycket glada över flytten. Här är det ju gjort för musik med bra akustik, sade Christer Karlsson, ordförande i Gävle JazzClub.

Inte helt oväntat kryllade konserthuset av äldre män. Men gubbarna fick ge plats åt en 17-årig basist - Gävletjejen Felisia Westberg.

Det är för sina insatser på kontrabas och elbas som Felisia mellan spelningarna fick ett stipendium på 3 000 kronor. Det är Gävle JazzClub och Gävle Konserthus som med det nyinstiftade priset vill uppmärksamma unga jazzmusiker i regionen.

Till vardags pluggar Felisia andra året på jazzlinjen vid Konservatoriet i Falun. Hon har sina aningar vad prispengarna ska gå till.

– Det kan nog bli ett fodral till kontrabasen.

Felisia inledde Trettondagsjazzen med att stå på scenen med sina egna gubbar - nämligen "Gävleborgs Ungdoms Big Band" (GUBB). De gästades av skicklige munspelaren Filip Jers.

Men det vara bara en av flera höjdare under Trettondagsjazzen.

Lennart och Gunbritt Forslöv i Järvsta såg fram emot att lyssna på "Bay City Seven".

– Det känns bra att vara här i konserthuset. Det är åttonde gången jag besöker Trettondagsjazzen, och det känns rätt att det har bytts till de här lokalerna.

Mer läsning

Annons