Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem fick böter för tjuvfiske i Testeboån

/

Testeboåns mynning är en populär plats för fiske. Särskilt där man absolut inte får fiska. Under juni fick fem fiskare böter på mellan 1500-4500 kronor när Kustbevakningen slog till vid Skansbro.

Annons

Skansbro kallas platsen vid bron på järnvägsbanken som sträcker sig tvärs över Testeboåns mynning. Platsens popularitet beror på att många fiskar simmar genom hålet under bron, på sin vandring från havet upp till ån. Men det är också därför det är totalt fiskeförbud på platsen, i en radie om 50 meter ut i vattnet.

– Man skadar fisket kraftigt om man tar upp den just här, säger Claes-Håkan Edberg, verksamhetsledare för Testeboåns Fiskevårdsområde

Enligt Claes-Håkan Edberg är det långt fler fiskare än de fem bötfällda som söker sig till Skansbro. När de avvisas säger många att de inte förstår reglerna. Länge har Testeboåns Fiskevårdsområde hellre valt att fria än fälla. Men den strida strömmen av olovligt fiske har tvingat fram en ändrad attityd. Tydlig skyltning omöjliggör argumentet att man inte förstår och Kustbevakningen har ökat sin närvaro, med flera strafförelägganden som följd.

– Reglerna finns inte till för att jävlas, utan för att skapa ett bra fiske för framtiden, säger Claes-Håkan Edberg.

 

Mer läsning

Annons