Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem tonårsflickor knivhotade

(Uppdaterad kl. 18.36) Rånvågen i Gävle fortsätter. Polisens utredningsgrupp fick i helgen minst ett par nya fall att utreda. Fem tonårsflickor attackerades på söndagskvällen av två 15-16-åringar med kniv. Polisen har också fått en anonym anmälan om ett rån som offret själv inte vill eller vågar anmäla.

Annons

De fem flickorna som fanns vid Hemköp på Parkvägen vid 23-tiden på söndagskvällen är alla i yngre tonåren. De utsattes för ett rånförsök av två killar i 15-16-årsåldern. De krävde under knivhot att få flickornas mobiltelefoner. Pojkarna tog också stryptag på två av flickorna.

Men rånarna skrämdes på flykten av två killkompisar till tjejerna som kom till undsättning. En av rånarna knuffades omkull och drog då upp en kviv.

– Tack och lov blev ingen skadad. Det är bra att allmänheten är beredda att ingripa mot brott, men det gäller också att tänka sig för och inte göra det på ett sånt sätt att man själv kommer till skada, säger Mikael Hedström, polisens presstalesman.

Enligt Hedström har man fått mycket bra signalement på de båda rånarna, och det finns goda chanser att kunna identifiera dem.

Men polisen håller tills vidare fast vid sin linje att just nu inte sprida signalementen på rånarna från den senaste tidens rån. Avsikten är att vittnen som ska förhöras inte ska bli påverkade av uppgifter i massmedia.

Polisen fick ytterligare ett rån att utreda efter helgen. En anonym person har ringt in och rapporterat ett rån som en namngiven person ska ha blivit utsatt för i Gävle. Personen har själv berättat om rånet, men vägrade göra en egen polisanmälan. Han ska ha fått en kniv mot halsen och tvingats att lämna ifrån sig sina pengar. Det enda han hade på sig var dock en tjugokronorssedel.

Det finns också en anmälan om en stöld av en mobiltelefon vid Rullstensvägen på Sätra. Två personer gick förbi anmälaren och slet till sig hans nya iPhone, värd omkring 6 000 kronor.

Mer läsning

Annons