Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Festivalen har blivit sämre"

/
  • BESVIKNA. Yvonne och Bengt Jonsson har trivts bra under åren på Furuviks camping. Men nästa år styr de husvagnen åt något annat håll.

För nio år sedan gifte sig Yvonne och Bengt Jonsson på Countryfestivalen i Furuvik. De är båda stammisar och har uppskattat festivalen. Men nu har det blivit sämre på campingen, tycker de.

– Det är nog sista året vi åker hit, säger Yvonne Jonsson.

Annons

Både hon och maken Bengt Jonsson har känt sig som hemma på campingen i många år. För henne är det femtonde året, för maken är det tjugosjunde året på Countryfestivalen. Dottern Jolina, 10 år, döptes i samband med bröllopet och har fått sitt namn efter Dolly Parton-låten "Jolene".

Men nu måste man köpa festivalpass för att få tillträde till campingen. Det är en klar försämring, tycker paret.

– Det är inte lika många här i år, säger Yvonne Jonsson.

Familjen kom till campingen i måndags. Då fanns det inget toapapper tillgängligt och någon städpersonal syntes inte till, enligt Yvonne Jonsson. Och när hon ville ta med sig sonen in på områdets serveringar för att köpa läsk åt honom, fick hon veta att det var 20-årsgräns.

– Barnen fick stå utanför och vänta, säger Yvonne Jonsson.

Familjen Jonsson tycker att festivalen är sämre i år än tidigare och sörjer det som varit. Men nästa år ger de sig ut på jakt efter ett nytt äventyr, någon annan stans.

Mer läsning

Annons