Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick tillbaka sin cykel

/
  • glad. Louise Eliasson och hennes grannar på Rönnvägen i Fridhem blev överraskade när deras stulna cyklar på söndagen kom tillrätta sedan polisen gripit cykeltjuvarna. ”Vi hade börjat prata om att jag kanske kunde få låna en cykel av en släkting, för jag tänkte inte att jag skulle få tillbaka den precis”, säger hon.

Sorg förbyttes i glädje på Rönnvägen på söndagen. Flera boende hade fått sina cyklar stulna under natten, men polisen grep tjuvarna och kunde lämna tillbaka cyklarna.

– Det trodde jag inte, säger Louise Eliasson.

Annons

Natten mot söndagen blev flera personer på Rönnvägen i Fridhem av med sina cyklar. Louise Eliasson väcktes på morgonen av sina föräldrar som frågade om hon hade glömt sin cykel någonstans.

– Jag trodde först att jag hade glömt den, men när jag tänkte efter förstod jag att den var stulen, säger hon.

Det visade sig snart att flera grannar i radhuslängan också hade fått sina cyklar stulna. Alla cyklar som fattades var dessutom damcyklar. Louise Eliassons mamma kom ihåg att hon hade vaknat vid fyratiden på natten av att hon hört röster ute på gatan.

Tipsade polisen

Snart skulle det framgå att även någon mer hade vaknat. Den personen hade dessutom ringt polisen och tipsat om cykeltjuvarna. Vid lunchtid på söndagen ringde en polis hem till familjen Eliasson och berättade att Louise kunde få komma och hämta sin cykel på polisstationen.

Polisen hade tidigare under förmiddagen gripit två män, 20 och 22 år gamla, som hade stulit sex cyklar och lastat på en lastbil. Tack vare att Louises och hennes grannars cyklar var försäkrade kunde polisen identifiera deras rättmätiga ägare.

Trodde det var ett skämt

– Vi hade börjat prata om att jag kanske kunde få låna en cykel av en släkting, för jag tänkte inte att jag skulle få tillbaka den precis, säger Louise Eliasson när hon nu glatt visar upp att hennes vita cykel står parkerad på sin plats i cykelstället igen.

– När polisen ringde trodde jag först att de skämtade, säger grannen Annci Lundmark som också fått tillbaka sin cykel och berättar att den dämpade morgonstämningen på Rönnvägen snabbt förbyttes i eftermiddagsglädje på söndagen.

Men Louise Eliasson har lärt sig att det inte alltid räcker att låsa cykeln.

– Nu ska jag börja ställa in den oftare i förrådet, säger hon.

Mer läsning

Annons