Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjärran dyrare än Sveriges bästa bad

I onsdags höjde Fjärran höjder badpriserna. Nu är Gävlebadet dyrare än de mer påkostade äventyrsbaden i Uppsala och Borlänge. Men Parkbadet i Sandviken är snäppet dyrare ändå.

Annons

Arbetarbladet har jämfört priserna på fyra badanläggningar i regionen. Åldersgränser och prissättning skiljer sig åt och därför är jämförelsen inte entydig. På Fyrishov räknas 16-åringar som vuxna medan övriga bad drar gränsen vid 18 år. På Aqua Nova i Borlänge är det olika priser på vardag och helg. Dessutom sjunker helgpriset om man bara badar tre timmar.

Men slående är att vuxenpriset är högre både på Fjärran och Parkbadet även på helgen, trots att Aqua Nova i Borlänge är ett betydligt nyare äventyrsbad. Det invigdes 2004 och har utsetts till Sveriges bästa äventyrsbad.

Bernt Jonsson, badchef i Gävle, försvarar prissättningen med att det finns flergångerskort som ger rabatt.

– De som går ofta vill vi ska köpa flergångerskort och de har vi inte höjt priset på nu. För de trogna kunderna, skattebetalarna i Gävle, blir det billigare. Däremot får folk utifrån betala mer, säger han.

Prisökningen hänvisar han till ett generellt sparbeting för hela kultur- och fritidsnämnden på 4 procent.

Parkbadet utmärker sig också med högsta pris för såväl vuxen som ungdomar upp till 16 år då Fyrishov går över till vuxentaxa. Kari Tryde, chef för Parkbadet i Sandviken förklarar att hennes uppdrag är att uppmärksamma barnfamiljer och de som går regelbundet.

– Jag kan bara svara för hur det ser ut för Parkbadet och fram till förra året hade vi inte justerat priserna sedan 2005 och Parkbadet har inte gått runt, och framtiden ser inte så ljus ut, säger hon.

Arbetarbladet kunde i onsdags berätta att Parkbadet snabbt måste rustas för cirka 50 miljoner, annars riskerar badet att tvingas slå igen. Men än är badet öppet, och är det enda bad i vår jämförelse som ger rabatt till en familj med endast en vuxen.

En familj med två vuxna kommer på helgen billigare undan på Fjärran och Parkbadet än de andra baden i jämförelsen. Dock ligger Aqua Nova lägre i familjepriset på vardagarna.

Mer läsning

Annons