Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjärrvärmepriset höjs 8 procent

/
  • dyrare värme. Enligt Gävle Energi är det stigande biobränslepriser och ökade drift- och underhållskostnader som ligger bakom att bolaget känner sig tvingat att höja priset på fjärrvärme.

Gävle Energi höjer priset för fjärrvärme med 8 procent nästa år. För en villakund med normalförbrukning motsvarar det cirka 440 kronor.

Annons

Enligt Gävle Energi är det stigande biobränslepriser och ökade drift- och underhållskostnader som ligger bakom att bolaget känner sig tvingat att höja priset på fjärrvärme.

Beslutet klubbades igenom i Gävle Energis styrelse i september.

För en villakund med en årsförbrukning på 15 000 kilowattimmar innebär prishöjningen en höjd årsavgift med cirka 440 kronor, vilket motsvarar drygt 35 kronor per månad.

8 procent är en större höjning än förra året, då priset höjdes med 3 procent. Men enligt Peter Rosenkvist, affärsområdeschef för värme på Gävle Energi, ligger bolaget fortfarande lågt vid en jämförelse mellan fjärrvärmepriser över hela landet.

– Vi är fortfarande fruktansvärt konkurrenskraftiga, säger han och hänvisar till den årliga prisjämförelsen i Nils Holgerssonrapporten.

Under veckan fick Villaägarna information om avgiftshöjningen på fjärrvärme och under nästa vecka går informationen ut till företagskunder.DNils Holmqvist

Mer läsning

Annons