Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flanör får ny ägare

/

Fastighetsbolaget Norrvidden med flera fastigheter i bland annat centrala Gävle följer med i affären när finansmannen Mats O Sundqvist lämnar över Skrindankoncernen till finansinstitutet Carnegie. – Vi får en ekonomiskt stabil och stark ägare. Vi tror det blir bra för oss, säger Peter Andersson, vd i Norrvidden.

Annons

På tisdagen kom beskedet att Mats O Sundqvist gjort upp med Carnegie i sista stund. Annars hade Skrindan auktionerats ut till högstbjudande.



Skrindan, som bland annat äger fastighetsbolagen Norrvidden och Fabös, tas över av Carnegies dotterbolag Valot Invest.

Valot Invests vd Arne Berggren säger till tidningen Dagens Industri att skulderna i Skrindan kommer att återbetalas och regleras på längre sikt genom att fastighetsbeståndet säljs. Men det är inte aktuellt just nu utan först när det är ”kommersiellt försvarbart”.



Mats O Sundqvist blir själv skuldfri i och med uppgörelsen. Han uppges ha haft en miljardskuld till Carnegie.

Peter Andersson, vd i Norrvidden, säger till Arbetarbladet att turbulensen kring Sundqvists affärer har ökat trycket från både kunder och leverantörer.

– Man kan också fundera över om varumärket skadats. Men jag tror inte det, säger han.

Enligt Peter Andersson är det inte aktuellt att förändra Norrviddens fastighetsbestånd i Gävle.



Norrvidden äger mellan 15 och 20 fastigheter i Gävle, däribland Flanör och Wasahuset vid Stortorget, huset där Ericsson håller till i Teknikparken och ett magasin på Alderholmen.

Carnegie togs i höstas över av statliga Riksgälden som för en månad sedan sålde Carnegies bankrörelse till investmentbolaget Bure och riskkapitalbolaget Altor.

Mer läsning

Annons