Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler misstänkta i stor knarkutredning

Fyra personer sitter häktade och fler är misstänkta i en stor narkotikautredning som Gävlepolisen driver, men som har förgreningar till fler orter i landet.

Annons

Enligt åklagaren Peter Olofsson jobbar polisen nu intensivt med utredningen.

– Det känns bra att vi har fått stopp på de här personerna. De har varit väldigt aktiva, säger han.

Polisen har spanat länge mot flera av personerna i utredningen. Enligt uppgift misstänks de ha sålt stora mängder av flera av de vanligaste formerna av narkotika, det vill säga bland annat amfetamin och hasch.

Den förste som greps, en 20-åring från Sandviken, gjorde direkt vissa medgivanden, och hans advokat invände inte mot att det brott han häktades för klassades som grovt narkotikabrott.

Dagen efter, 2 augusti, togs en 25-årig Sandvikenbo in för förhör och släpptes sedan inte ut igen. Han nekar men häktades ändå, dock inte för grovt narkotikabrott.

Senare under utredningen har en 24-åring och en 26-åring från Västerås gripits och häktats.

Numera är också ett medelålders par från Hälsingland delgivna misstanke om delaktighet i narkotikahärvan. De är inte frihetsberövade. Ännu fler personer utreds av polisen. Hur många av dem som kan komma att dras in som misstänkta är ännu oklart.

Åklagaren Peter Olofsson vill för att inte försvåra polisens utredning inte lämna ut några detaljer om brottsmisstankarna, om vilka preparat som har sålts och i vilka mängder. Att det rör sig om en omfattande handel, står dock klart.

Olofsson tror att gripandet i varje fall kortsiktigt har begränsat tillgången på narkotika i Gästrikland

– De här personerna har svarat för en ganska stor del av den narkotikahandeln, det tror jag man kan påstå, säger han.

25-åringen från Sandviken är tidigare dömd för narkotikabrott och smuggling av alkohol.

Mer läsning

Annons