Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler ska lockas till Gif-matcher

/
  • inte bara luft.  Gif vill öka fotbollsintresset i stan och får för första gången draghjälp av Flanör, Gallerian Nian och Gävle centrumsamverkan. Philip Bergström, Anna Andersson, Eva von Scéele-Frid, Ankie Forsberg och Eva Olsson samarbetar kring Gif-dagen.

Idag bör alla fotbollsintresserade autografjägare bege sig till Stortorget i Gävle. Med Gif-dagen hoppas klubben locka mer publik till matcherna.

Annons

Idag lördag, ska hela Stortorget gå i blått och vitt, och den allsvenska spelartruppen finns på stan för att skriva autografer.

– Evenemanget är en del i vår besöksnäringssatsning, där vi jobbar tillsammans med restauranger, föreningar och andra aktörer för att visa vad som händer i Gävle, säger Eva Olsson på Gävle centrumsamverkan.

Spelarna presenteras

Först presenteras alla spelarna från balkongen på restaurang Brända bocken klockan 11.45.

Sedan delar de upp sig på tre stationer.

Inne i Gallerian Nian skriver spelarna autografer och utanför Flanörhuset finns det möjlighet att utmana dem i något som kallas speed shooting.

Det gäller att få till två skott med samma styrka och precision för att vinna.

Hoppas på mer publik

Ute på Stortorget säljer Gefle IF souvenirer och biljetter.

Klubbdirektören Eva Von Schéele-Frid hoppas att på det här sättet få mer publik till Gif:s hemmamatcher.

– Det var ganska dåligt förra året. Vi hade ett snitt på 3 500 och målet nu är att komma upp till 4 000. Vi hoppas verkligen att Gävlebornas sluter upp kring vårt lag. Det vore kul med 5 000 på vår hemmapremiär mot Norrköping, säger hon.

Mer läsning

Annons